TKKR OFFICIAL MERCHANDISE 2022

KEMENANGAN BERHARGA BUAT MUZAKKIR


Muzakkir Tamatkan Kemarau Kemenangan Sedekad

Sedekad sebagai seorang pelumba profesional, saat yang dinanti-nantikan oleh Mohd Muzakkir Mohamed akhirnya tiba apabila berjaya menyambar kemenangan Cub Prix pertama di pusingan pembuka tirai Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS 2021.

Muzakkir, yang masih mewakili pasukan ONEXOX TKKR Racing Team musim ini, menyifatkan kejuaraan musim 2021 sebagai antara yang paling mencabar.

 “Ramai pelumba-pelumba ternama yang kembali ke kancah Cub Prix musim ini. Daripada 27 pelumba di atas grid CP150, seramai 14 yang masing-masing pernah memegang gelaran Juara,” kata Muzakkir, berusia 29 tahun.

Walaupun dicabar oleh kehadiran pelumba-pelumba hebat kategori premier CP150, Muzakkir tetap yakin mengekalkan rentak penunggangannya semasa perlumbaan CP150 Akhir sepanjang 11 lap itu. Keyakinan itu membolehkan Muzakkir mendahului kelompok utama dalam lima lap terakhir sehingga berjaya merampas bendera kemenangan dengan catatan masa 14’12.181s.

Ketinggalan 0.265 saat di belakang Muzakkir, Mohd Izzat Zaidi Mohd Salehan dari pasukan Ipone Yamaha YY Pang Racing Team yang kini memegang rekod lap terpantas di Litar Selatan Sepang, menamatkan perlumbaan di tempat ke-2. Juara CP150 berganda Ahmad Afif Amran melengkapkan trio kemenangan di tempat ke-3 dengan 14’12.503s.

“Kemenangan ini sememangnya amat bermakna dan berharga bagi diri saya. Inilah yang saya nanti-nantikan selama ini dan saya berharap dapat mengekalkan kelebihan ini sehingga berjaya mencapai impian yang lebih besar, iaitu melihat nama saya terukir di atas trofi Cub Prix,” kata Muzakkir.


 
Share this post